Goed doel

MFC Het Vlot, een afdeling van het Centrum van de Oostkust, is een kleinschalig therapeutisch kinderdagverblijf waar kinderen van 0-12 jaar met een verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking terechtkunnen.

Samen met de kinderen en hun ouders zoeken we de juiste aanpak om de kinderen stap voor stap te laten groeien en genieten. Zo kunnen alle ontwikkelingsgebieden, die ze in zich hebben openbloeien. Dit binnen een warme, gezellige sfeer die voldoende veiligheid geeft.

Een multidisciplinair team van opvoeders, logopedisten, kinesist en een verpleegkundige zorgen ervoor dat elk kind, op zijn maat, de nodige begeleiding krijgt. Zij worden ondersteund door de orthopedagoog, maatschappelijk assistent en diensthoofd. Logistiek medewerkers staan in voor de voeding en busvervoer van de kinderen.

Investeringsproject

Tildoek voor tillift

Sinds onze erkenning uitgebreid is voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking tot 12 jaar, hebben we nu ook enkele kinderen die we enkel nog met een tillift kunnen verplaatsen. Een van onze tildoeken is dringend aan vervanging toe in functie van de veiligheid. Deze tildoek bevestigen we, bij elke verplaatsing, in onze tilmachine zodat de kinderen comfort ervaren en de begeleiding ergonomisch kan werken. Het aanbieden van activiteiten en wisselhoudingen wordt op deze manier een stuk aangenamer.